Let Me In



Hepimizin bildiği üzere güneşte parıl parıl parıldayan ve  kansız yaşayabilen vejeteryan vampirlerin olduğu bir Twilight dünyası var günümüzde ve bu durum pek çok vampir filmleri hayranını kızdırıyor aslına bakılırsa. Nerede o vampirlerin eski karizması, kudreti ve vahşiliği dedirten bir durum bu. Kansız vampir filmi mi olurmuş yahu, vampir dediğin insanın boynuna bir atladı mı bütün kanı emene kadar bırakmaz benim bildiğim diyip daha fazla Twilight karalama kampanyası yapmayacagım; ama konuyu burada Let Me In'e çevirebilirim diye düşünmekteyim :) 

Let Me In vampirseverleri oldukça tatmin ettiğini düşündüğüm, türün geleneklerine ve olmazsa olmazlarına bağlı bir film. Genel olarak çok büyük efektlerin kullanılmadığı, gösterişsiz, loş ve bulanık sahnelerin çoğunlukta olduğu bir film. Filmdeki gerilim unsuru zoraki ve yapay durmuyor ve filmdeki hikayenin inceliğiyle güzelce paslaşıyor.  (Abby ve Owen'ın ilişkisi)

Benim filmde en çok etkilendiğim sahne filmin en iddialı ve gösterişli sahnesi aslında. Bir vampirin güneş ışığına maruz kalınca başına neler geldiğine tanık olduğum bu sahne tansiyonumu yükseltmiş olabilir. Bu sahnenin ve birkaç avlanma sahnesinin  filmde gerilimi birden arttıran, Let Me In'in tuzu biberi denebilecek sahneleri olduğunu da belirteyim. 

3 yorum:

  1. Bu film Let The Right One In'in Hollywood versiyonu mu? Orijinal film çok uzundu, sıkıcıydı ve bu filmin fragmanı o filmi andırsa da o bu kadar hareketli değildi, ikilemde kaldım.

    YanıtlaSil
  2. Evet, Let The Right One In'in Hollywood versiyonu. Matt Reeves'in filmi. Açıkçası ben hiç sıkılmadım filmi izlerken, devamlı bir vampir saldırısı veya aksiyon sahnesi olmuyor filmde; ama yaratılan gergin atmosfer hiç bunaltmadan izlettiriyor filmi.

    YanıtlaSil
  3. "Let The Right One In"e bayılmıştım. Buyrun kanıtı:
    http://benyazarsamolur.blogspot.com/2010/02/lat-den-ratte-komma-in.html
    Bu filmi de merakla bekliyorum, denk getirip seyredeceğim. Orijinal filmin yarattığı hava çarpmıştı beni, şimdi sizi okudum, yeniden meraklandım.

    YanıtlaSil